Modern Architecture

Modern Architecture

مقاله، ساختمان، معمار، طراحی داخلی، معماری کاغذی، پارکینگ، عکس های جالب، محوطه سازی، مجله معماری، خانه های مجلل، modern architecture، هتل شناور، نمای داخلی هتل، پلان هتل، پلان هتل6ستاره، هتـلی از یـــخ، عکس های دکوراسیون، persianweblog، ساختـمان ایـرانی، معماری ایرانی، پرشین بلاگ l، معماری مدرن فارسی ، معماری مدرن ایرانی، وب نوشت معماری مدرن، persian modern architecture، خم های معماری، منحنی معماری، معماران henn، ویلای مدرن، رنگ های متضاد، خانه معاصر، ویلایی دوبلکس، اتاق خواب والدین، حیاط خلوت

مهدکودک

Building consisting of an architectural design of three volumes: the main part contains their classrooms on three floors, two adjacent volumes separated by a small yard containing the polyvalent room, services and administration, connected to the main body of classrooms through a joint element that contains the bathrooms and storage.

Infantil School in Almacelles

  • Architects: B mes R 29 Arquitectes SLP
  • Project: Infantil School in Almacelles
  • Location: Nebrija, Almacelles, Lleida, Spain
  • Promoter: Almacelles City Council.
  • Builder: ACSA, S.A.
  • Photography: Amaneceres Fotograficos
  • Project year: 2006
  • Construction year: 2006-2007
  • M2: 1.276,19 m2
  • Budget: 1.549.168,85 €

Infantil School in Almacelles

Team:

  • Technical Architect: Gerard Cos Torrubiano
  • Collaborating Architects: Arnau Ricart Real, Ramón Rosinach Garriga
  • Collaborating Technical Architect: Joan Olivart Palau
  • Engineering: Garriga Enginyers, S.L.

Exterior View

Functionally the uses described are articulated through a longitudinal distribution corridor giving access to different areas and at the both ends contains the stairs.

Exterior View

The structure starts with an isolated foundation on caissons that support steel columns and concrete slab  forged. The polyvalent room construction, is very high an large without columns, so it is solved with a metal truss system that support a steel decking forged.

Image Courtesy Amaneceres Fotograficos

The construction language and finishing’s of the building allows architectural reading of description of the beginning of this brief report. The highest volume is shown as a blunt piece of white stucco supported on a plinth made of Sant Vicenç stone, that links all three volumes and is complemented by the secondary unit finished with the same stone in “saw mode”. The global image of the set is defined by one of higlights elements of the building, the panels of directional louvers, which are very important in the external image, and give the building a light versatility and an interior-exterior relationship.

Interior View

Image Courtesy Amaneceres Fotograficos

Image Courtesy Amaneceres Fotograficos

Image Courtesy Amaneceres Fotograficos

Stairs

Image Courtesy Amaneceres Fotograficos

Exterior View

Image Courtesy Amaneceres Fotograficos

Model

Model

Model

Model

Model

Site Plan

Site Plan

Site Plan

Site Plan

Site Plan

Site Plan

Site Plan

Site Plan

Diagram

Diagram

Diagram

Diagram

Diagram

Diagram

Diagram

Diagram

Diagram

Diagram

Diagram

Diagram





نوع مطلب : نمونه مهدکودک، 
برچسب ها :




 

 

Article source: Paul Le Quernec & Michel Grasso Architect

The project is designed as a body cell, placing the nursery at the center of the layout as the nucleus, surrounding gardens as the cytoplasm, and a circumscribing enclosing wall as the membrane.
A large outdoor playground is generated through a continuous curvilinear wall that shapes out the boundaries of the facility. The “vaginal” entrance is characterized by a concrete vault which is a continuation of the peripheral wall. Floating within its membrane, the nursery welcomes visitors into a round space at the center of the building, enlightened by a covered patio.

Facade View

  • Architects: Paul Le Quernec & Michel Grasso Architect
  • Project: Sarreguemines Nursery
  • Location: Sarreguemines, France

Exterior View

All the children units radiate outwards from this central room. This concept of transitional space and centripetal walkway avoids all effect of corridor and all effect of start or end of movement. Thus, the playrooms spread out like a hand-held fan ideally oriented to the south where each one leads to its own playground. The curved lines of walls and ceilings underline the organic and uterin concept which provides safety and comfort within the building for children as for parents.

Exterior View

Double scaling:
The ceiling height in the surrounding playrooms is 2,10 meters-high to create a comfortable environment for the babies and children. Thus, to give a stronger spotlight on this idea, we combined it with a variation of ceilings heights up to 4,20 meters, creating a large range of spaces and volumes. Thanks to this contrast effect, the units with low ceilings are perceived as protective recesses. The circulation space and the children units are lighted up by zenithal openings, creating the contrast between spaces with low ceiling that are moderately lightened and spaces that generously receive the day light. The transition between different ceiling heights is smoothly done by the curves, generating a various reflection of light on the ceilings.

Kindergarten

 

Buildings fragmentation:
Considering the childrens perception of the building, we decided to turn it into a raw of variously dimensioned boxes coming out a bush of bamboos and capturing the day light. This idea does not only consist in an aesthetical function: thanks to its shade, the bamboo coat protects the frontages of the building from over heating while the hat shaped boxes regulate the energy intake depending on seasons.

Image Courtesy Paul Le Quernec

Image Courtesy Paul Le Quernec

Image Courtesy Paul Le Quernec

Image Courtesy Paul Le Quernec

Exterior View

Interior View

Competition for gardens

Kitchen (Image Courtesy Michel Grasso)

Play area (Image Courtesy Michel Grasso)

Dining area (Image Courtesy Michel Grasso)

Hall (Image Courtesy guillaume duret)

Image Courtesy Paul Le Quernec

http://www10.aeccafe.com/blogs/arch-showcase/files/2011/11/details-divers_pdf_page_10.jpg

http://www10.aeccafe.com/blogs/arch-showcase/files/2011/11/MAQUETTE.jpg



نوع مطلب : نمونه مهدکودک، 
برچسب ها :




The focus of the design is on the effort the children a sense of security, communication and freedom to state. In a building that is separated from the street and open to the garden, the children can play perceive the nature, the weather and the changing seasons. The entrance to the dressing rooms and ancillary zones gives order, the group rooms are available for free play and allow a variety of uses.

Exterior View

  • Architects: Syntax Architecture
  • Project: kindergarten in wood construction
  • Location: Tear alley, Klosterneuburg / Kierling, Austria
  • Completion: September 2010
  • Client: Municipality of Klosterneuburg
  • Photography: di roman Bönsch

 

Kindergarten

Through the broken form of visual relationships created on the spot, the garden and the subsequent groups allows a covered area in front of the group rooms are also in bad weather a few steps beyond to make. It also protects against overheating and too much sunlight.

Interior View

From the terrace of the upper floor a stairway and a slide in the playground. The exercise areas are designed differently to the two planes: the open space for movement in the garden level, which, with its headquarters also exist as a theater screening room and internal motion and the closed space above the entrance floor.

Image Courtesy di roman Bönsch

Image Courtesy di roman Bönsch

Interior View

Image Courtesy di roman Bönsch

 

Plan-1

Plan-2

Plan-3

Plan-4