Modern Architecture

Modern Architecture

مقاله، ساختمان، معمار، طراحی داخلی، معماری کاغذی، پارکینگ، عکس های جالب، محوطه سازی، مجله معماری، خانه های مجلل، modern architecture، هتل شناور، نمای داخلی هتل، پلان هتل، پلان هتل6ستاره، هتـلی از یـــخ، عکس های دکوراسیون، persianweblog، ساختـمان ایـرانی، معماری ایرانی، پرشین بلاگ l، معماری مدرن فارسی ، معماری مدرن ایرانی، وب نوشت معماری مدرن، persian modern architecture، خم های معماری، منحنی معماری، معماران henn، ویلای مدرن، رنگ های متضاد، خانه معاصر، ویلایی دوبلکس، اتاق خواب والدین، حیاط خلوت

سالن تئاتر و اپرا

The design for the new theater in Lelystad is part of the Master plan for the city center of Lelystad, designed by West 8. The theater plays an important role during the day as well as during the night in this area of the city. The clustering of cultural and social activities in this new quarter will give Lelystad an outspoken cultural face.

 

Exterior View (Images Courtesy Christian Richters)

  • Architect: UNStudio
  • Name of Project: Theater Agora
  • Location: Lelystad, the Netherlands
  • Time Period: 2002- 2007
  • Client: Municipality of Lelystad
  • Program: Theater with two halls and a multifunctional space, restaurant and bar
  • Photos credit: Christian Richters and Iwan Baan

 

Exterior View (Images Courtesy Christian Richters)

  • Team: Ben van Berkel with Gerard Loozekoot, Jacques van Wijk and Job Mouwen, Holger Hoffmann, Khoi Tran, Christian Veddeler, Christian Bergmann, Sabine Habicht, Ramon Hernandez, Ron Roos, Rene Wysk, Claudia Dorner, Markus Berger, Markus Jacobi, Ken Okonkwo, Jorgen Grahl-Madsen
  • Executive architect: B+M, Den Haag
  • Theatre technique: Prinssen en Bus Raadgevende Ingenieurs, Uden
  • Engineering: Pieters Bouwtechniek, Almere
  • Acoustics/Fire strategy: DGMR, Arnhem
  • Building surface: 5890m2 bvo
  • Seats: Large theater hall: 725
  • Small theater hall: 200
  • Volume:30.000m³
  • Building site: 2.925 m² and expedition area

 

Interior View (Images Courtesy Christian Richters)

In this context the design for the theater forms an important orientation point with a forthright architectural look. Walking from the central station the theater-tower forms a striking accent in the diagonal view. At night the volume illuminates, and is easily traceable from the different parking facilities.

 

Interior View (Images Courtesy Christian Richters)

In daytime the shape of the theater has a sculptural effect. The grand cafe, also open during the day, connects to the evening square. From the different lobbies of the entrance of the theater a beautiful view of the Green Care is presented. The vertical foyer, which swings through the entire building, connects different theater and congress halls on the different floors.

 

Interior View (Images Courtesy Iwan Baan)

The typology of the theater has become more and more complex during the years. UN Studio strived to bring the complexity of a multifunctional theater back into a flexible, transparent and intelligent design. The clear and open organization of the design will serve as a cultural icon for Lelystad.

 

Interior View (Images Courtesy Iwan Baan)

UN Studio has worked on different projects where theater art and new media were important aspects in the program. The interaction between different art disciplines should be integrated in the design process of these buildings. UN Studio’s expertise lies in the analytical approach of the design requirements. During the research process, before the design process, questions regarding special organization and the multifunctional use of the theater obtain an important role.

 

Concept

Diamant structure

Facade

Transition in out





نوع مطلب : سالن تئاتر و اپرا، 
برچسب ها :




Busan is the fifth largest port of the world. The BUSAN OPERA HOUSE (BOH) is located in the Busan North Port development area. This zone is home to a cultural complex department, museums, a maritime culture center, a cruise center, waterfront causeway, public parks, an opera, a theater and a business district. It is crucial that the BOH program and its architectural form integrate into the existing master plan, and express the new and unique creative character of the Busan North Port.

Final Exterior

  • Architects: Kubota & Bachmann Architects
  • Project: Busan Opera House
  • Location: Busan, South Korea
  • Client: Busan Metropolitan City
  • Type of Competition: Open International Competition
  • Program: Opera house (2,000 seats), Multi Purpose Theater (1,300 seats), Common area andAuxiliary facilities
  • Competition Study Area: 35 000 m²
  • Total floor area: 60 000 m²
  • Software used: Rhinocéros, 3dSMax, Autocad

Final masterplan

  • Schedule: The construction start to construct in 2014 (expected)
  • Result (12th August 2011): Conpetition Entry
  • Competition entry submission: August 2011
  • Designer: Toshihiro KUBOTA & Yves BACHMANN
  • Landscape Architect: Bassinet Turquin Paysage
  • Environmental Engineer: Øyvind VESSIA
  • Perspectives: Sebastien Rageul
  • Architects Design: Ikbal BOUAITA
  • Artist Collaboration: Clement Valla

 

The BOH is situated at the southern end of a new artificial island. The form of the proposed project is a direct result of the site conditions: on the one hand, the plan is a response to the island’s outline, and on the other hand, the form of the BOH recalls the silhouette of the mountains surrounding the city. The circular form is also designed to allude to the Taegeuk and the traditional ceramic base. The smooth shape is meant to be a contemporary interpretation of these elements of traditional Korean culture. As a result, the BOH is designed to provide harmony and balance to the Busan North Port Development.

Interior view final

A particularly key and innovative feature of the proposed design for the BOH is its patio formed by a void in the center of the new Opera House. This void is at the center of the site, and is also at the heart of the project. As Anish Kapoor said, “Emptiness does lead to emptiness”. Everything is organized around this central void: a circular foyer makes a loop and connects the Opera, the Multipurpose Theater and the Multipurpose Hall. This emptiness (which is actually a major space that gives this project an innovative identity) shrouds an exterior bench surrounding a water pond that is directly connected to the sea. This void provides an exceptional location for theatrical events – an extension of the shows occurring inside the BOH- this creating an animated and exceptional space in the Busan North Port.

Night view final

The temporary stage on the floating platforms in the pond combined with LED screen system -that constitutes a sun protection system for the foyer and ensures a warm space- on the facade of the patio offers a waterfront spectacle every night for all Busan inhabitants. The BOH is in harmony with the spirit of Busan Port like a beat flowing with music. The chorus lies in the heart of the busan north port: a multitude of impressions coming from multiple sources blend naturally to form a harmonious whole, creating a dramatic and emotional space. and of course, the natural beauty of the Lake Melasjärvi.

Photo NB

Company profile :
Kubota and Bachmann Architects LCC is a modern and dynamic architecture firm based in Zurich, Switzerland. Although Kubota and Bachmann Architects LCC was founded only in December 2010, the collaboration of Toshihiro Kubota and Yves Bachmann has a rich and varied history dating back to their first encounter in 2001 at Ateliers Jean Nouvel in Paris.

Photo Bachmann

Born in Ibaraki (Japan), Toshihiro Kubota works since 2000 on a regular basis with Ateliers Jean Nouvel and was appointed partner in 2007. He played inter alia a key role actively in the Denmark Radio Concert Hall Copenhagen, the Paris Philharmonic and the Atlantis 3000 Casino Complex in Las Vegas.

Seconse1

The Swiss architect Yves Bachmann left Ateliers Jean Nouvel in 2003 to start working for Iria Degen Interiors. He was actively involved in the conception of luxury resorts, offices and homes as for instance the Lagoon Beach Hotel in Cape Town and the Restaurant Globus Löwenplatz in Zurich.

Planniv0

With awards received for an international master plan competition in Zurich and the Maritime Culture and Pop Music Center in Kaoshiung (Taiwan), the Kubota and Bachmann Architects LCC demonstrates competencies in a wide range of disciplines. Its creative team covers all domains of architecture, interior design and urbanism. Last but not least a joint venture with landscape architects and environmentalists contribute to the success story of Kubota and Bachmann Architects LCC.

Planniv1

Planniv2



 

نوع مطلب : سالن تئاتر و اپرا، 
برچسب ها :




 

WE Architects have designed this theater to replace an existing theater in the city of Szczecin as part of an open competition.

The theatre of floating garden

The theatre of floating garden

 

  • Architects: WE architecture
  • Assignment: Open competition
  • Type: Theater
  • Clients: The City of Szczecin
  • Size: 4500 m2
  • Place: Szczecin, Poland
  • Year: 2010
  • Status: Idea
  • Team: Marc Jay, Julie Schmidt-Nielsen, Nora Fossum, Søren Thiesen, Katarzyna Nycz, Jorge Cortes De Castro, Máté Szabó, Stella Buisan, kristian Hindsberg.
The theater of floating garden inside view

The theater of floating garden inside view

Traditionally, theaters only serve a small group of the population. If judging a book by the cover, most theaters also architecturally exempt the idea of a closed world, a place that only a few experience from the inside. WE Architects aimed to create an open house; a house for the people; a house which is as active and public from the inside as from the outside.

The theater of floating garden concert hall

The theater of floating garden concert hall

The architects have designed a dynamical building which creates a harmony between the coexistence of humanity and nature. The new extension will be experienced as a light roof with transparent facades, connecting all the functions of the house and acting as a pavilion in the garden. With maximal respect towards the old trees on the site, the building gently wraps around the surroundings in order to preserve as much of the original garden as possible.

The theater of floating garden - night time rendering

The theater of floating garden - night time rendering

Final Site Plan

Final Site Plan

Ground Floor Plan

Ground Floor Plan

First Floor Plan

First Floor Plan

Basement Floor Plan

Basement Floor Plan

Section 1

Section 1

Section 2

Section 2

Old theater

Old theater

Connecting to existing stage in oficina

Connecting to existing stage in oficina

Connecting to the two new stages

Connecting to the two new stages

Connecting to the new restaurant

Connecting to the new restaurant

The new foyer is connecting all the new functions

The new foyer is connecting all the new functions

Traditional theater buildup

Traditional theater buildup

Theater layout

Theater layout

Multi Stage Traditional Stage Setup

Multi Stage Traditional Stage Setup

Multi Stage Concert Set up

Multi Stage Concert Set up

Multi Stage Classical Concerts

Multi Stage Classical Concerts

Multi stage, smaller theaters and lectures setup

Multi stage, smaller theaters and lectures setup





نوع مطلب : سالن تئاتر و اپرا، 
برچسب ها :




0The building is located on the site of an old winery. It has the challenge of integrate the existing old buildings, declared as cultural interest, and being part of a cultural complex of a total of three buildings and a common space. This space turns into the main place of the town and an important meeting area.

Front View (Image Courtesy Javier )

  • Architects: Juan Pedro Donaire Barbero
  • Project: Almonte Theatre
  • Location: Antonio Machado de Almonte, Huelva, Spain
  • Engineering: Javier Drake Canela, Guillermo Márquez Villanueva, Alfonso Buiza Camacho
  • Architect Team: Jesús Núñez Bootello, Carmela Domínguez Asencio, Tibisay Cañas Fuentes, David Rapado Moreno, Ignacio Núñez Bootello, Beatriz Hacar Hernández, Celine Nelke, Delia Pacheco Donaire, Pablo Baruc García Gómez

Almonte Theatre (Image Courtesy Fernando Alda )

  • Client: Junta de Andalucía, Diputación de Huelva, Ayuntamiento de Almonte
  • Contractor: Procondal S.A.
  • Project year: 2004
  • Construction: 2010
  • Budget: 3.676.000 €  (1.125,60 €/m2 )
  • Project Area: 3.265,70 m2
  • Photographs: Fernando Alda, Javier

Almonte Theatre (Image Courtesy Fernando Alda )

An opportunity to work on light, material and space. The path chosen to work on these concepts, is the contrast. Contrast between outside and inside, between old and new, including a monumental scale and human scale. And the journey as the thread that sews and explains the intervention. A large area covered with large proportions and controlled height works as a high threshold. A monumental scale lobby welcomes the visitor showing the scale of a public building.

Interior View (Image Courtesy Fernando Alda )

Interior View (Image Courtesy Fernando Alda )

Stairs (Image Courtesy Fernando Alda )

Interior View (Image Courtesy Fernando Alda )

Interior View (Image Courtesy Javier )

Interior View (Image Courtesy Javier )

Ground floor plan





نوع مطلب : سالن تئاتر و اپرا، 
برچسب ها :




 


  • Senior Individual Project
    I was given the opportunity to completely create my own design from scratch including the:
    Location, Size, and Occupation

    I chose to do a Performing Arts Center for Kenyatta University located in Nairobi, Kenya of Africa.
    I made a strong emphasis on the African culture with animate shapes and colors, and creative arrangements with walls, furniture, and the ceilings.
    The project goal was to promote culture, bring the community together, and to encourage new students into the school.
    The entire school is a little over 34,000 sq ft

  • Furniture Floor Plan

    AutoCAD

    Adobe Photoshop

  • 3D Volumetric of entire building

    AutoCAD

  • Building Section Cut

    AutoCAD

    Adobe Photoshop

  • The Kijani Jani Cafe  (The Green Leaf Cafe)

    Student cafe

    AutoCAD

    3DS MAX

  • Student Lounge

    AutoCAD

    3DS MAX

  • Tree Corridor

    Lounge seating incorporated into trees to give the effect of being in the wild

    AutoCAD

    3DS MAX

  • Theater Lobby

    A space for students, faculty, and the community to gather before/after a theater performance

    AutoCAD

    3DS MAX

  • Theater

    AutoCAD

    3DS MAX

  • Music Cube Lounge

    AutoCAD

    3DS MAX

  • Music Cube Corridor

    There are 5 acoustically sound music cubes for the students to practice

    AutoCAD

    3DS MAX